Magnesium muskelspændinger og kramper
24. marts 2016
Magnesium og sclerose
15. juni 2016
Vis alle

Magnesium og højt blodtryk

Magnesium har effekt på højt blodtryk.

Magnesium kan nedsætte blodtrykket hos personer med forhøjet blodtryk, viser nye resultater.

Undersøgelsen viser datas fra epidemiologiske undersøgelser, der har rapporteret at magnesium, kalium og  D3 vitamin kan reducere din risiko for forhøjet blodtryk.

Forskerne rekrutterede 155 mennesker til at deltage i et dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret, randomiseret studie. Forsøgspersonerne blev randomiseret til at modtage enten dagligt tilskud af magnesiumoxid eller placebo i 12 uger.

Ved afslutningen af undersøgelsen var der først ingen signifikant forskel. Men når forskerne kiggede specifikt på ufaldene var der fald i både det systoliske og det diastoliske blodtryk i magnesium-gruppen.

En ud af tre mennesker har hypertension eller højt blodtryk. Dette er en almindelig og alvorlig sundhedsmæssig bekymring. Ukontrolleret hypertension kan forårsage hjertesygdomme og øge din risiko for at få et slagtilfælde. Det er især farligt, fordi der ofte ikke kommer nogen advarselstegn eller symptomer.

Heldigvis kan over 85 procent af dem, der har forhøjet blodtryk normalisere deres blodtryk gennem livsstilsændringer, og at sørge for at du får nok magnesium ville være en god start.

Hvorfor magnesium er vigtigt for Sund blodtryk og hjerte funktion

I 1985 lavede Dr Macola en undersøgelse der omhandlede magnesiums indvirkning på blodtrykket.   Denne undersøgelse viste signifikante fald i både det systoliske og det diastoliske blodtryk hos personer med hypertension efter at have taget et magnesium tilskud i blot 12 uger.

Hvis du beslutter dig for at supplere med magnesiumbalance, er det vigtigt at forstå, at dens partner er D 3 vitamin og Calcium.

Typisk vil du bruge dobbelt så meget  magnesium i forhold til calcium, og supplere dagligt med et D3 vitamin tilskud. Dette forhold fungerer vores ganske godt for de fleste.

Dette giver yderligere dokuemtation til den enorme rolle, magnesium har for dit helbred. Magnesium er en af de mest udbredte mineraler i kroppen og er ansvarlig for funktionen af mere end 350 enzymer i kroppen, herunder:

Oprettelse af ATP (adenosin trifosfat), energi molekyler af din krop
Aktion af din hjerte muskel
Korrekt dannelse af knogler og tænder
Fremmer almindelig tarmfunktion
Regulering af blodsukkeret
I dit hjerte er magnesium særlig vigtigt, og læger har ordineret magnesium for hjertesygdomme siden 1930’erne.

En gennemgang af syv store kliniske undersøgelser viste, at IV magnesium reducerede riskoen for dødsfald med mere end halvdelen  af patienterne, der havde fået et hjerteanfald.

Magnesium hjælper dit hjerte med :

Udvide blodkarrene
Undgå krampe i dit hjerte muskel og blodkarrenes vægge
Modvirke effekten af calcium, der øger kramper
Opløse blodpropper
Dramatisk mindske skadestedet og forebygge arytmi
Fungere som antioxidant mod frie radikaler  i skadestedet

Endvidere har der ikke været nogen labratorie test, der kan give et nøjagtig billede af magnesiums status i dit væv. Kun én procent af magnesium i kroppen er fordelt i blodet, hvilket gør en simpel  blodprøve ofte meget upræcis.

Da magnesium ikke kan måles i en blodprøve, er der rigtig mange der har symptomer på mangel uden at lægen kan måle det og derved stille den rigtige diagnose.

Magnesium mangel kan bidrage til forhøjet blodtryk, men den mest almindelige underliggende årsag typisk relateret til din krop producerer for meget insulin. Når dit insulin niveaue stiger,  forårsager det at dit blodtryk stiger.

Forskning offentliggjort i 1998 i tidsskriftet Diabetes rapporterede, at næsten to tredjedele af de testpersoner, der var insulin resistente havde også forhøjet blodtryk. Læs mere om magnesiums effekt på din insulinbalance HER.

Den bedste og mest effektive måde at optage magnesium på er gennem huden, se vores 100% naturlige produkter 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *