7 tegn på at du mangler magnesium
18. august 2015
magnesium virker på kvalme
Kvalme og magnesium
1. september 2015
Vis alle

Sclerose og magnesium

magnesium virker på sclerose.

Sclerose og magnesium.

Symptomerne på Sclerose minder på mange områder om symptomerne på magnesiummangel.

Nemlig:  muskelspasmer, svaghed, trækninger, muskelatrofi, en manglende evne til at styre blæren, nystagmus (hurtige øjenbevægelser), høretab, og osteoporose.

Mennesker med sclerose har højere risiko for epilepsi end gennemsnittet af befolkningen. Epilepsi har også været forbundet med magnesium mangel.

Her er nogle interessante forsknings projekter omhandlende multipel sclerose og magnesium:

I et dokument fra 1995  offentliggjort i tidsskriftet Acta Neurologica Scandinavica opdagede man at patienter med multipel sclerose lå  lavt i cellulær magnesium.
I en undersøgelse fra 1994  fra forskere på Institut for Fysiologi, State University of New York  udvalgte man tilfældige hospitalspatienter, sammenlignet med en kontrolgruppe af sundhedsmæssige frivillige, Hospitalets patienter med koronar hjertesygdom, endetarmskræft og dissemineret sklerose havde alle underskud i ioniseret frit magnesium .
I en 1986 undersøglese offentliggjorde  tidsskriftet Medical hypotese, en gruppe af unge patienter med MS, der blev  behandlet med kosttilskud, der indeholdt magnesium, calcium og D-vitamin. Resultaterne viste et fald i tilbagefald satssen sammenlignet med, hvad de ville have forventet baseret på patienter forud for deres historie af symptomer.

I en anden undersøglelse offentliggjort i European Journal of Neurology, viste en patient med Sclerose signifikant bedring efter en uges behandling med magnesium.

Den bedste måde at optage mest magnesium på er gennem huden, da kun ca 30% optages gennem maven og da magnesium lageres i knoglerne.

Når du starter på at tage magnesium er det vigtigt at du ikke glemmer samtidig at tage D vitamin.

D3 vitamin indgår som en afgørende komponent i kroppens evne til at beskytte os mod udvikling af sygdommen MS multiple sclerose samt mod attacks under aktiv sygdom.

Forekomsten af MS er højest i vores solfattige, nordlige områder af verden.
Forskere fra The Mayo Clinic i USA har sammen med Dr. Michael Holick påvist, at udvikling af MS blandt andet kan hænge sammen med lave niveauer af D3 vitamin. Det er nemlig via solens stråler og kroppens kolesterol, at vi danner D3 vitamin. Vi ved, at vi danskere kun danner D3 vitamin i perioden juni-august, så medmindre vi rejser til sydlige og solrige himmelstrøg en gang om måneden, så har vi behov for ekstra tilskud af D3 vitamin året igennem.
Forskere fra John Hopkins Universitetet i Baltimore har undersøgt betydningen af D3 vitamin i forhold til MS i rotter. De fandt, at tilstrækkeligt høje D3 vitamin niveauer forebyggede udvikling af MS, men at det også holdt sygdommen i skak og forebyggede attacks og degeneration under sygdom.
På The Mayo Clinic i USA behandler de sclerose patienter med 20,000 i.u. D3 vitamin dagligt. De har særdeles gode resultater. Der er ikke rapporteret om et eneste tilfælde af overdosering.
Der ses gode resultater ved akut anvendelse af høje doser D3 vitamin, hvis et attack er under opsejling. I mange tilfælde kan det afværges. En god tommelfingerregel er at ligge på 70-100 nnm/ll D3 vitamin året rundt, også ved Slerose . Tal eventuelt med din læge eller behandler om mulighederne, og husk KUN at indtage D3 vitamin og samtidig tage magnesium.
Kilde: Proc Natl Acad Sci USA; 2013, Dec 9th. 
Du kan læse mere om D3 vitamin HER

Prøv vores super gode magnesiums olie HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *