7 tegn på at du mangler magnesium
18. august 2015
magnesium virker på kvalme
Kvalme og magnesium
1. september 2015
Vis alle

 

Magnesium og vægttab er der en sammenhæng ?

Ja det er der.

Magnesium tilskud er super vigtigt hvis du skal i gang eller er startet på et vægttab.

Magnesium hjælper nemlig med at regulere glukose i cellerne så det bliver brugt og ikke lageret som fedt.

Har du ligesom mange andre indimellem chokolade trang, så er der stor chance for at du også mangler magnesium, da der er magnesium i chokolade.

De mest kendte ubalancer magnesium er kendt for at afhjælpe er:

Kramper

Depression

Højt kolesteroltal

Højt blodtryk
Osteoporose
kronisk træthedssyndrom

Fibromyalgi

Disse ubalancer er bogstaveligt talt bare et par af de ting, som magnesium kan afhjælpe eller udrydde helt . Læs mere om virkningen på forsiden  HER

For at kunne fungere optimalt kræver det at kroppen får et stort og sammenhængende udbud af base-vitaminer og mineraler, såsom magnesium, kalium og natrium … glem alt om at tilføje Proteiner og Fedtstoffer  indtil du har fyldt kroppen tilstrækkeligt med disse grundlæggende næringsstoffer.

Ofte får vi ikke nok af disse vigtige næringsstoffer på grund af vores dårlige drikke /spisevaner.

Hurtig, forarbejdede måltider, som er blottet for stort set enhver nærende værdi og masser af kaffe.  

Men selv når folk spiser en god kvalitets kost, er de stadig i mangel af disse grundlæggende mineraler på grund af den dårlige jordkvalitet, vi dyrker planterne i. Jorden vi dyrker i  er udpint pga. af dårlig kunstvanding, gødning samt manglende sædskifte gennem flere 100 år!!

Desværre gror mange af de grøntsager vi køber i butikkerne i rockwool og ikke i jorden. Og Rockwoll er der desværre ikke mange vitatminer i.

Så hvordan virker Magnesium  til vægttab?

Magnesium aktiverer enzymer, der styrer fordøjelsen & absorption og udnyttelse af proteiner, fedt og kulhydrater. Mangler disse næringsstoffer forårsager det  til forkert udnyttelse af fødevarer, som kan føre til fedme.

Hvordan det?

Når du er sulten og kommer til at overspise, og spiser selvom du kan mærke at du faktisk er mæt, er det fordi kroppen er i virkeligheden har trang næringsstoffer.

Kroppen vil have noget hurtigt, og ofte griber vi efter tomme kalorier som der er i  hurtigt forarbejdede fødevarer.


Magnesium anvendes også i en kemisk reaktion, der gør det muligt at indlede insulin glukose i cellerne, hvor glucose anvendes til fremstilling af energi til kroppen. Hvis der ikke er nok magnesium til at gøre dette  vil både insulin og glucose blive forhøjet og overskydende glucose bliver lagret som fedt.

Så forestil dig mængden af ​​gange, hvor du har fået kornprodukter til morgenmad, sandwich til frokost og en pasta ret til aften. Med  magnesiummangel du vil gemme den overskydende glukose i alle disse kulhydrat måltider  som Fedt !!

Det er ikke underligt at det er svært at tabe sig !!!

En anden faktor, der påvirker vægttab er, stresshormonet cortisol. Høje cortisol niveauer er forårsaget af overdreven indtagelse af toksiner, såsom alkohol, kaffe & forarbejdede fødevarer, dårlig søvn vaner, stressende job etc.

Når stresshormonet cortisol ligger højt over en længere periode af tid, giver det en metabolisk lukning, der gør at tabe sig næsten umuligt. Det er som om kroppen er under angreb ( af stress ) og så holder kroppen på alle sine ressourcer herunder også fedtdepoter, og vil ikke give slip på dem, indtil de cortisol niveauer reduceres …… .og gæt hvad kan bidrage til at dramatisk reducere cortisol niveauet ??

Magnesium !!!!

Dette skyldes, at det også er et muskelafslappende middel, og understøtter også funktionen af ​​binyrerne, som bliver presset af over arbejde pga det høje stressniveau.

Når du starter på at tage magnesium olie vil  kroppen være i stand til at “slukke” og have lettere ved at slappe af samt  forbedre søvnen så kroppen kan genopbygge sig selv hurtigere og nemmere.

Så ved at øge dit Magnesium niveau gennem et tilskud, vil du begynde at forbedre enzymreaktioner og funktioner, som er nye for kroppen på grund af dets mangel af næringsstoffer, som har forårsager ubalancerne. 

Meget simpelt, men yderst effektivt.

Vi bruger naturligvis magnesium olie, da 90 % af magnesium optages gennem huden,  og kun 30 % hvis man tager det som tabletter.

Se vores super olie, der også fås i en deodorant udgave HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *